___

 

   

 

Tung himmel

Himlen var tung idag över Nyköping. Jag förstärkte konturerna lite, molnens, för att det ska se ännu mer dramatiskt ut 🙂

Kaffekopp

Ikväll försökte jag fotografera en kaffekopp. Det blev många olika vinklar, men bara en där lite ånga syntes!

Gästabud

Vi har öppnat vår utställning med gamla bilder från Nyköpings Gästabud!

 

 

Tips, läs våra länkar…

Läs gärna våra länkar ibland. Det kanske finns någon som är användbar för dig. Till exempel framkalla någon av alla dina bilder du har i din dator?
Framkalla bilder Online

Du kanske behöver en frisör: http://gallerisaxen.se

Gå in och utforska fliken länkar 🙂

Vernissage 14/5 Marita Niemelä

Fick en liten titta o tryck kamera när jag var liten. Det hände ofta att jag tog någon bild lite hux flux sådär.

Idag är det för mig en fin nostalgiresa bakåt i tiden att se o minnas allt möjligt tokigt och roligt som fastnat på just de bilderna:).

Idag fotar jag med mobilen. Den finns nästan alltid till hands. Jag hittar dagligen motiv/situationer som jag vill föreviga så mobilminnet är ständigt fullt😩. Jag är högt och lågt när jag drar fram. Skulle gissa att många som fotar mycket också väntar på att ta den perfekta bilden, så att säga. Jag tycker jag tar den jämt, fast på mitt lilla vis, och för mig😀

Jag är ingen fotograf på något sätt. För mig blir bilden ultimat. Ett kärt minne som jag när som helst, vart som helst, kan plocka fram i min mobil, kika på, minnas, le lite grann och tänka…japp! Där satt den😂!

Det jag vill förmedla är egentligen väldigt simpelt. Man har så mycket vackert härligt omkring sig hela tiden o man kan stanna upp fånga det på bild o sen plocka fram det om o om igen och bara ta in. Sån ä ja😀

//Marita Niemelä

Vernissage i mars!

Nu på lördag, den 4/3, kommer  Sofia Holmgren, fotograf från Nyköping, att ha vernissage hos oss! Det blir jätteroligt 🙂 Välkomna! Bilderna hon ställer ut är glada och allvarliga vardagssituationer.

Vernissage 12/2. Jens Alvin.

Hösten 2015 nådde flyktingkatastrofen nya höjder och tusen och åter tusen flydde till Europa över Medelhavet. I spåren av ett politiskt vakuum i Turkiet och Ekonomisk kris i Grekland, stod vägen från Turkiet till de grekiska öarna öppen för smugglare.

I november åkte fyra sörmlänningar ner till den grekiska ön Lesbos för att hjälpa de flyktingar som steg i land, många gånger efter dramatiska timmar i gummibåt utan fungerande motor.

SN:s reportageteam Jens Alvin och Annika Clemens åkte med och följde deras arbete och dokumenterade delar av flyktingkrisen.

Jens Alvins bilder finns att se i Galleriet hos Bildproffsen från söndag 12/2 och två veckor framöver.
Välkommen!

Äntligen inne i Europa. Men flyktingarna har en lång väg kvar innan de når sina drömmars mål.

 

Håkan Aggefors utställning.

Håkan Aggefors har visat sina bilder, från bland annat Indien och Italien, under januari månad och nu är det dags för nästa utställare! Det blir ett roligt år med många utställningar 🙂

Göran Ekbloms bilder.

Vi har återigen en utställning här, till min glädje 🙂

Det är Göran Ekblom som visar sina bilder. I söndags hade vi vernissage, väldigt trevligt. Det blev mycket prat runt bilderna och också om fotografi.

_0016398

_0016400

sett att se