Alla workshops är inställda tills vidare.
Vi har i stället kurser på distans och du har också möjlighet att få feedback på dina bilder.

Nybörjarkurs i fotografering.

Du kan skicka bilder till mig och få hjälp med vad du ska tänka på när du fotograferar. Du får en bra och utvecklande kritik som hjälper till att föra dig framåt inom ditt fotograferande. Mejla mig för mer information.

Photoshop – våga prova

Från början… Vilka är de verktyg man behöver för att komma igång? Vi går igenom alla verktyg du behöver för att sedan självständigt kunna fortsätta utforska programmet på egen hand. Hur ska man tänka när man tar bilden för att få ett bättre resultat. Arbetsflödet från fotografering till färdig bild.

Workshop bröllop.

Workshop bröllop inriktad på dig som känner dig osäker, är nybörjare eller har fotograferat ett tag och vill ha peppning.

Det här är workshopen som handlar om bröllopsfotografering, men inte det vanliga som finns: att ta vackra bilder. Nej, det är en som handlar om allt annat som jag lärt mig under mina 35 år som fotograf:

 1. Hur man planerar en fotografering så den flyter
 2. allt man ska ha med sig och tänka på
 3. hur man agerar i kyrkan
 4. vad man säger till brudparet
 5. hur man hanterar släktingar
 6. alla detaljer i uppställningar och ljus som många missar
 7. ställa upp en grupp från 5 – 100 pers.
 8. kläddetaljer som du kanske inte ser
 9. hur man ska tänka när det gäller ljuset
 10. vad man gör om allt ändras i sista sekunden
 11. om brudparet kommer en timma försent
 12. om buketten går sönder eller ligger kvar hemma.

Vad ska kunden kräva av fotografen och vad ska fotografen kräva av kunden.

Jag har räknat ut att jag fotograferat över 1000 brudpar. Första åren jag jobbade som fotograf anlitade alla, nästan, brudpar professionell fotograf. Det var på filmens tid, 12 bilder på en rulle :-) Då gällde det att ta snabba beslut, mäta ljuset rätt och vara noggrann.

Workshopen är inriktad på handfasta saker, den erfarenhet och säkerhet man får efter många år när man står framför ett brudpar.

Vi fotograferar ute, i studion och i kyrkor. Allt finns inom promenadavstånd. Vi pratar ljus, uppställningar och hur du enklast lägger upp och planerar en bröllopsfotografering.